Täydellisten siveltimien metsästys

Kun oma käsiala meikkaamisessa on pikkuhiljaa muodostumassa, niin hyvät siveltimet ovat nousseet luonnollisestikin tärkeimmäksi työvälineeksi. Luonnonkarvaiset vai synteettiset? Kenen karvaa ja miten leikattu? Miten siveltimen varsi on muotoiltu ja miten sopii omaan käteen?

Sivellin on meikkaajalle kuin veitsi kokille. Jokaiselle löytyy oman käden luotettava jatke.

Siveltimiä on pakkiin kertynyt jo kymmeniä. Tällä hetkellä ahkerimmassa käytössä ovat synteettiset Real Techniques -siveltimet, jotka ovat laadukkaita ja kevyitä alumiinisen vartensa vuoksi. Vaikka olen pessyt siveltimiä paljon, en huomaa karvassa kulumista tai irtoamista.

Real Techniques -siveltimiä myydään sekä seteissä että yksittäin, esimerkiki 5 siveltimen meikkipohjasetti maksoi noin 20 euroa. Hinta-laatu-suhde on todellakin kohdillaan, sillä laadukkaat luonnonkarvasiveltimet maksavat kymmeniä euroja per sivellin. Real Techniquesin siveltimet ovat mielestäni loistava hankinta jokaiselle vähemmänkin meikkaavalle naiselle.

Suosikkejani siveltimistä ovat shading brush (luomivärin häivytykseen), blush brush (poskipunasivellin) sekä countour brush (varjostuksiin ja korostuksiin).