Do what you love

Kuvankaappaus 2014-2-25 kello 17.55.26.png

Yhdessä valokuvaajaystäväni Arin kanssa olemme kuvailleet yhteisiä projekteja satunnaisesti. Tutustuimme vuosia sitten töiden kautta, ja huomasimme jakavamme samankaltaisen visuaalisen näkemyksen. Nyt kun opiskeluni ovat ohi ja taas on hieman enemmän vapaa-aikaa, olemme startanneet yhteistä kuvaprojektia. Projekti ei ole ihan muotoutunut, mutta luulen, että ajan kuluessa idea vielä kirkastuu :) Ensin tehdään pohjatyötä ja suunnitellaan.

On jotenkin mieletön fiilis yhteistä kuvauspäivää aloitellessa, juodaan kahvia ja höpötellään mallin kanssa. Mallit ovat ystäviä; ammattilais- tai tavismalleja. Päivän aikana meikkaamisen ja kampaamisen lisäksi tulee paljon silitettyä, (juotua kahvia), pideltyä reflaa, juteltua halutusta fiiliksestä. Päivän jälkeen on takki tyhjä, mutta niin uskomattoman hyvä fiilis kaikesta. Ja sitten kun näkee ensimmäiset kuvat ja tuntee sen onnistumisen läikähdyksen... Muun muassa nämä hetket ovat niitä, jonka takia tähän ammattiin lähdin.

Blushing bride

Kuvankaappaus 2014-2-23 kello 19.47.10.png

Ensimmäisenä ei tästä ysärille jämähtäneestä tennaritytöstä uskoisi, mutta mä rakastan häitä! Kaikkea ihanaa ja söpöä ja kimaltelevaa ja kukkia ja ilmapalloja ja raketteja. Ihan kaikkia pieniä yksityiskohtia, mitä voi tuon aiheen ympärille keksiä vaikka miten paljon.

Siksi olinkin niin tohkeissani, kun minut yhytettiin yhteen Hey Lookin mimmien kanssa. Hey Look järjestää tapahtumia, ja tekee muun muassa hääsuunnittelua. Heidän sivuiltaan löytyy inspiroivia kuvia niin yritystilaisuuksien ilmesuunnittelusta kuin yksityishenkilöiden juhlapäivistä.

Sovimme, että teemme DIY-jutun raikkaasta häämeikistä ja kalanruotoletistä. Yhtenä uskomattoman aurinkoisena pakkaspäivän aamuna menin Hey Lookin toimistolle, jossa sain meikata ja kammata luonnonkauniin Veeran. Luonnolliseen lookiin sopivat Minnan kauniit puvut ja pakkasessa värjotellyttä Veeraa lämmittivät Marita Huurinaisen eettiset turkikset.

DIY-juttu on luettavissa kokonaisuudessan Best Day Ever -blogissa.

Kuvat Hey Look

 

 

Täydellisten siveltimien metsästys

Kun oma käsiala meikkaamisessa on pikkuhiljaa muodostumassa, niin hyvät siveltimet ovat nousseet luonnollisestikin tärkeimmäksi työvälineeksi. Luonnonkarvaiset vai synteettiset? Kenen karvaa ja miten leikattu? Miten siveltimen varsi on muotoiltu ja miten sopii omaan käteen?

Sivellin on meikkaajalle kuin veitsi kokille. Jokaiselle löytyy oman käden luotettava jatke.

Siveltimiä on pakkiin kertynyt jo kymmeniä. Tällä hetkellä ahkerimmassa käytössä ovat synteettiset Real Techniques -siveltimet, jotka ovat laadukkaita ja kevyitä alumiinisen vartensa vuoksi. Vaikka olen pessyt siveltimiä paljon, en huomaa karvassa kulumista tai irtoamista.

Real Techniques -siveltimiä myydään sekä seteissä että yksittäin, esimerkiki 5 siveltimen meikkipohjasetti maksoi noin 20 euroa. Hinta-laatu-suhde on todellakin kohdillaan, sillä laadukkaat luonnonkarvasiveltimet maksavat kymmeniä euroja per sivellin. Real Techniquesin siveltimet ovat mielestäni loistava hankinta jokaiselle vähemmänkin meikkaavalle naiselle.

Suosikkejani siveltimistä ovat shading brush (luomivärin häivytykseen), blush brush (poskipunasivellin) sekä countour brush (varjostuksiin ja korostuksiin).

Muotikuvausten tuiskeessa

blogi-test2.jpg

Jokaisen muotikuvaajan paras kaveri on hyvä meikkaaja, jolla on valtavasti hedelmiä mukana

Niit' ennen isoni lauloi kirvesvartta vuollessansa; niitä äitini opetti väätessänsä värttinätä, minun lasna lattialla eessä polven pyöriessä, maitopartana pahaisna, piimäsuuna pikkaraisna. Sampo ei puuttunut sanoja eikä Louhi luottehia: vanheni sanoihin sampo, katoi Louhi luottehisin, virsihin Vipunen kuoli, Lemminkäinen leikkilöihin.

Viel' on muitaki sanoja, ongelmoita oppimia: tieohesta tempomia, kanervoista katkomia, risukoista riipomia, vesoista vetelemiä, päästä heinän hieromia, raitiolta ratkomia, paimenessa käyessäni, lasna karjanlaitumilla, metisillä mättähillä, kultaisilla kunnahilla, mustan Muurikin jälessä, Kimmon kirjavan keralla.

Häämeikit kaikkina vuodenaikoina

Häämeikit kaikkiin tarpeisiin

Häämeikit kaikkiin tarpeisiin

Jos et vielä ole tilannut, niin nyt olisi hyvä aika, sillä hääjutut odottaa jo ostajaansa!

Veli kulta, veikkoseni, kaunis kasvinkumppalini! Lähe nyt kanssa laulamahan, saa kera sanelemahan yhtehen yhyttyämme, kahta'alta käytyämme! Harvoin yhtehen yhymme, saamme toinen toisihimme näillä raukoilla rajoilla, poloisilla Pohjan mailla.

Lyökämme käsi kätehen, sormet sormien lomahan, lauloaksemme hyviä, parahia pannaksemme, kuulla noien kultaisien, tietä mielitehtoisien, nuorisossa nousevassa, kansassa kasuavassa: noita saamia sanoja, virsiä virittämiä vyöltä vanhan Väinämöisen, alta ahjon Ilmarisen, päästä kalvan Kaukomielen, Joukahaisen jousen tiestä, Pohjan peltojen periltä, Kalevalan kankahilta.